Individualment, som una gota. Junts, som un oceà.

Ryunosuke Satoro

Corrent Crític de la Intersindical-CSC – Qui som?

  • Un gruix de l’afiliació de la Intersindical-CSC ens hem constituït com a Corrent Crític al si del sindicat, amb la voluntat d’enfortir els seus valors democràtics, la transparència i la participació amb què es fonamenten el principis del sindicat.
  • Creiem que el moment actual, tant des del punt de vista intern com de la situació social, reclamen una consolidació de les fortaleses i avenços recents del nostre sindicat i un enfortiment real del treball sindical al costat de la classe treballadora.
  • Partim del principi de la llibertat d’expressió i de decisió col·lectives, i d’una concepció pluralista i realment unitària del sindicat. Exercirem la nostra opinió i anàlisi com a corrent crític, doncs, amb una expressió pública -perquè tots nosaltres també som afiliats de la Intersindical-CSC-, en el marc de la seva unió, dels seus principis i dels seus estatuts, i seguint els acords dels òrgans sobirans del sindicat.
  • El fet de constituir-nos com a Corrent Crític, experiència integrada i respectada en altres sindicats, obeeix a una concepció col·lectiva i manifestament democràtica, més encara després de l’experiència d’empoderament popular de l’1 d’Octubre de 2017, i l’objectiu de vertebrar la implantació de la Intersindical-CSC.

Els objectius més immediats d’aquesta nova expressió dins dels sindicat per millorar el funcionament intern i la implantació de la Intersindical-CSC entre la classe treballadora es resumeixen en:

  • Democràcia interna: millorar la participació en les decisions col·lectives per bastir un funcionament de baix a dalt, tant en els aspectes més quotidians com en els posicionaments més rellevants. Respecte pel debat obert.
  • Transparència: en la gestió econòmica del sindicat, en la informació i en la selecció de serveis, cursos o persones alliberades o contractades.
  • Feminisme: paritat real en el dia a dia i la representació del sindicat; superació de la divisió dels treballs sindicals; actuacions eficaces i rotundes davant els casos d’assetjament o discriminació masclista. Debat obert, sororitat, participació i renovació de la imatge del sindicat (expressió gràfica, criteris sobre el llenguatge no sexista, etc.).
  • Acció sindical: desburocratització interna del sindicat i major desplegament de la vitalitat amb què compta actualment el sindicat. Aproximació en el dia a dia a la realitat laboral de l’afiliació i de tota la classe treballadora.
  • Pluralitat i llibertats: respecte a la diversitat de pensament, adhesió o militància política al si del sindicat. No consentir les disciplines i obediències -o intercanvi de favors- de dinàmiques de partits afermats dins del sindicat. Finalització de procediments disciplinaris no garantistes en forma de purgues per dissentir de la línia oficial. Desenvolupament d’un Reglament Intern i una Comissió de Garanties oberts a l’afiliació i fins a entitats amigues (Juristes per la República, Psicòlegs de l’ANC)