Claredat, lucidesa i nitidesa!

JA ESTÀVEM AVISATS I NO HO VOLÍEM VEURE

Heu llegit el segon paràgraf de la descripció que la Viquipèdia fa de la Intersindical-CSC?

Diu literalment: “El sindicat no té cap vinculació política partidista, no obstant és habitual trobar entre les seves files militants de base d’Esquerra Republicana i de l’Esquerra Independentista, tenint en compte que tant des de Jovent Republicà com des de La Forja i Poble Lliure s’aposta per reforçar el sindicat.

Ja estàvem avisats i no ho volíem veure? Potser si haguéssim volgut llegir entre línies sí. D’entrada un/a pensa que tothom té dret a ser afiliat i/o a militar on vulgui.

Que no es pot retreure a ningú -més aviat el contrari!- voler implicar-se en la defensa nacional tant en l’àmbit laboral, com en el polític, com en el cultural.

El problema no són les dobles o triples militàncies, sinó que un petit partit (Poble Lliure) i una facció (bàsicament la baixllobregatina) del partit que governa (ERC) facin entrisme  dins del sindicat. Que això és el què ens passa dia sí, dia també.

A aquesta circumstància s’hi suma que els i les alliberats sindicals i els i les treballador/es contractats del sindicat membres d’aquests dos grups polítics també tenen els seus interessos personals: a mantenir aquestes feines en època de crisi econòmica i social severa i/o a alimentar els seus ego. Més d’un/a somnia en que haver estat “sindicalista” del sindicat independentista amb possibilitats li aplani el camí per ser assessor, director/a general o, qui sap, si parlamentari electe. Càrrecs tots, grassament remunerats. 

Potser amb aquesta nota s’entén més què feien banderes de les JERC a la manifestació de la Intersindicals de l’1 de maig.

 

“Als qui encara no ho veieu, al temps”.


Al web de La Intersindical

L’afiliació i les seccions sindicals, la nostra base

El nostre model sindical es basa en l’afiliació i les seccions sindicals (les persones afiliades i representants del sindicat a les empreses), que s’organitzen i tenen plena autonomia i decisió dins l’àmbit de la seva empresa, ja que ells/es són els/les qui millor coneixen el seu lloc de feina i poden defensar millor els drets laborals dels seus companys i de les seves companyes. Els interessos col·lectius han d’estar per damunt dels de qualsevol minoria privilegiada. Cal una autèntica democràcia social i econòmica que permeti una major participació de les treballadores i els treballadors en les decisions econòmiques, tant a nivell d’empresa com de tota la societat.


Informació econòmica

Pel que fa a les despeses de la Intersindical, aquestes es distribueixen en els següents conceptes: salaris, serveis professionals, dietes i transports, lloguers locals, subministraments, material del sindicat i publicitat, comunicació, assegurances, manteniment, reparacions, material d’oficina, etc.

Del total de despeses, el 47,58 % de les despeses es destinen al pagament de salaris i aportacions socials. Les despeses corresponents a dietes i transports representen el 3,51 %, i les destinades a serveis professionals, el 11,98 %. Un 12,22 % del pressupost es destina a cobrir despeses derivades de l’activitat ordinària del sindicat (material d’oficina, subministraments, publicitat, reparacions, etc.), mentre que el relatiu a lloguers de locals és el 12,11 %. A més, un 4,03 % del pressupost es destina al pagament d’assegurances i d’altres impostos. Finalment, un 8,57 % del pressupost es reserva per a possibles imprevistos que puguin sorgir.

Pel que fa als salaris, la Intersindical es regeix pel Conveni d’Oficines i Despatxos. El personal contractat percep el salari establert per Conveni. Al sindicat no hi ha cap persona contractada que superi el llindar dels 30.000 € bruts anuals.

Actualment al sindicat hi ha 12 persones contractades.

* l’afiliació pot obtenir informació sobre la situació econòmica contactant amb els òrgans als quals pertanyen (Federacions, sectorials, Unions territorials). Tots els òrgans disposen de la informació publicada en aquesta pàgina.

Animem a les persones afiliades a demanar el detall del pressupost!