Represaliats de la Intersindical-CSC

  • Jordi Céspedes

En la Sectorial de Sanitat hi ha dos membres que han estat expulsats per discrepar. D’un dels casos en desconec el nom de la persona i el motiu pel qual se’l va fer fora.

Els problemes van començar quan aquest afiliat comença a sospitar que els comptes de la Intersindical-CSC no són clars. Aleshores decideix demanar per burofax l’estat comptable de la Intersindical-CSC des del moment de la presa de possessió del Sergi Perelló. Aquesta petició li és denegada perquè, segons el Secretari General, tota la informació comptable de la Intersindical-CSC es troba al seu web i és públic. Però analitzem primer els motius que van fer sospitar a Jordi Céspedes que alguna cosa no anava i analitzem també si els comptes que hi ha a la web del sindicat són clars.

El primer fet que alarma a Jordi Céspedes és assabentar-se que des de la Intersindical-CSC estaven organitzant cursos de formació per part d’una empresa que es diu aprenambnosaltres.cat . Aquesta empresa està portada per la parella  del Secretari de Comunicació de la Intersindical-CSC i ell mateix hi fa classes. En aquests dos enllaços que us passo a continuació podeu veure qui porta l’escola i que una d’aquestes persones és el Secretari de Comunicació. 

Qui som aprenambnosaltres.cat

La intersindical – Com ens organitzem

En aquestes captures de pantalla podeu veure com, efectivament es contracten a través de la Intersindical-CSC cursos a aquesta empresa.

I quant es va fer pagar als inscrits per exemple per aquest últim curs? Doncs si accedim a la pàgina web on hi ha la informació ho podem veure:

https://www.intersindical-csc.cat/2021/01/30/curs-virtual-de-preparacio-doposicions-cossos-dadministracio-especial-cossos-de-titulacio-superior-a1-i-cossos-de-diplomatura-a2-temari-comu-de-la-generalitat-de-catalunya/

Com que no seria la primera pàgina web de la Intersindical-CSC que desapareix de forma “misteriosa” (més endavant en veurem un altre exemple), us poso també les captures de pantalla:

És a dir, un mínim de 250 euros per a persones que portin més de 12 mesos afiliades, sempre i quan es faci un pagament únic perquè si no és així, cal pagar-ne 300.

Nota: si heu clicat a l’enllaç del curs, veureu que ja ha desaparegut (sort de la captura de pantalla). De fet, no és l’únic curs que ha desaparegut, ha passat el mateix amb gairebé tots els cursos que el sindicat va ofertar el 2021. Però per sort existeix archive.org, una web on es poden recuperar versions de webs antigues. Si us poseu a archive.org i poseu l’enllaç a la web, el trobareu. Teniu la captura de pantalla per saber com ho heu de fer:

A part de tot això, el mateix Jordi Céspedes, ha pujat al seu perfil de Twitter (@JordiCM68) una factura que aquesta empresa va passar a la Intersindical.

Si us hi fixeu la captura de pantalla de la factura està tallada per un tema de protecció de dades. El Jordi Céspedes està, en aquests moments, demandat per la mateixa Intersindical-CSC. Però jo he vist la factura sencera i l’emet l’empresa abans esmentada. Si us hi fixeu tot plegat puja 3815 euros pagats per la Intersindical-CSC a la persona que porta l’empresa i que és també afiliada al sindicat. 

El segon tema que alarma al Jordi Céspedes és que, a diferència del que afirma el sindicat, ELS COMPTES NO SÓN CLARS. Us adjunto la captura de pantalla on podeu veure els pressupostos de l’any 2021:

Aquí teniu l’enllaç

Fixeu-vos en el concepte “Imprevistos i despeses”: 50.000. Podríem dir que, com que és un pressupost i parla d’imprevistos, no es poden desglossar quins seran “aquests imprevistos”. Però és que resulta que quan ens mirem els comptes del que realment es va gastar l’any 2021, observem això.

És a dir, observem que els “imprevistos i despeses” han pujat ni més ni menys que 61.904 euros. Enlloc s’especifica en què s’han gastat aquests diners. I això és el que vol saber precisament en Jordi Céspedes. Fixeu-vos que la resta de partides tampoc estan gens especificades. A qui s’han pagat els cursos de formació? En que han consistit i a qui s’han pagat les dietes?

Per cert, els “imprevistos i despeses” pressupostats per l’any 2022 els podeu consultar aquí

Potser pot sorprendre que un afiliat demani el detall dels comptes, però heu de tenir en compte que, segons l’article 8 dels estatuts de la Intersindical, qualsevol afiliat té dret a demanar la informació que sigui respecte als comptes del sindicat:

Aquí trobareu l’enllaç als estatuts

A partir de la negativa a proporcionar la informació sobre els comptes, Jordi Céspedes pateix una sèrie de conseqüències com és ara la retirada del correu corporatiu (això és un delicte) que culminen amb la denúncia del  Secretari General de la Intersindical-CSC i altres membres de la direcció del sindicat contra ell.

El Secretari General contracta els serveis d’un bufet d’advocats amb seu a Madrid. L’advocat que contracta és el fill de l’advocat que va fer el testament del general Franco. Tots els documents d’aquest bufet d’advocats estan redactats en castellà.  Quan Jordi Céspedes els demana que els documents siguin traduïts al català, s’hi neguen, contravenint clarament el que diu l’article 2 dels estatuts del sindicat:

Fins i tot s’arriba a demanar al jutge que la contesta a la demanda per part del Jordi Céspedes sigui feta en castellà i no pas en català com havia estat feta. El jutge diu que la traducció l’hauran de pagar els demandants. Més endavant (fa poc), després que aquests fets s’expliquin a les xarxes, Perelló canvia l’advocat madrileny per un de Barcelona que ja li porta altres casos.

Una cosa que tampoc queda clara és qui està pagant les factures d’aquest procés judicial. Es fan a càrrec dels diners de la Intersindical-CSC?

Aquí teniu l’enllaç de la notícia publicada al diari El Punt AVUI on es parla del tema del Jordi Céspedes entre d’altres.

Hi ha un últim detall de tot aquest tema que resta per comentar i que té a veure amb aquelles pàgines web que desapareixen “misteriosament”. Cliqueu a l’enllaç que us he posat més amunt dels pressupostos del 2022. Veureu que els diners pressupostats per a cursos són de zero euros.

Un sindicat que no es gastarà res en cursos al llarg d’aquest any? Una mica estrany, no? Doncs bé: el mateix dia que en Jordi Céspedes i jo havíem quedat per xerrar i que m’expliqués el seu cas particular, ell va penjar aquest tuit al seu TL:

Jo ja feia uns dies que anava mirant què anava pujant perquè sabia que havia de parlar amb ell. Al matí vaig veure aquest tuit i vaig clicar a l’enllaç que hi ha adjuntat. Vaig accedir a la web del sindicat i vaig veure que s’hi oferia un curs per a preparar les oposicions a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Feia uns vint-i-cinc minuts que ell havia pujat aquest tuit (sí, m’hi vaig fixar). Doncs bé, només una hora més tard, la web havia desaparegut (com haureu pogut comprovar si cliqueu a l’enllaç). Afortunadament, ell havia fet captura de pantalla, jo no. Però puc donar fe que el que diu ell al fil de Twitter és absolutament cert.

Aquesta és la captura de pantalla del Jordi. Fixeu-vos que el curs és clarament de pagament.

Aquest enllaç esborrat al cap de només una hora i mitja d’haver-lo pujat en Jordi Céspedes al Twitter no l’he pogut recuperar a archive.org.

Per què està esborrant la Intersindical-CSC els enllaços a la oferta de cursos d’aquest any i d’anys anteriors? Pot tenir a veure amb que tot el tema està en judicis i en volen esborrar les proves? S’està intentant amagar que l’empresa que fa els cursos la porta la parella de Jesús Palomar i que ell mateix hi ha fet classes? Fa molt molt mala espina.

Tot i que és allargar el tema, mireu-vos també aquest enllaç a la pàgina web de la Intersindical a Vilanova i la Geltrú.

Hi apareix el curs del que parlàvem abans. Per si de cas pateix un procés “d’esborrat sobtat”, aquí en teniu les captures de pantalla: